houtskeletbouw

De Belg heeft nog steeds een baksteen in de maag. We willen allemaal het liefst een eigen huis en we investeren zelfs massaal in een tweede woning. Vastgoed is en blijft de beste investering.

Hoe wordt die woning onder de baksteen eigenlijk opgetrokken? Kies je voor traditioneel bouwen of houtskeletbouw? Slembrouck Build, de specialist in houtskeletbouw, zet alvast alle voordelen van bouwen met hout op een rijtje. En dat zijn er heel wat.

Vleugje historiek

Lang geleden werd deze bouwmethode al toegepast op plaatsen met veel hout ter beschikking zoals bergachtige omgevingen. Hout was ook licht om te transporteren via de binnenwateren, en handig om gebouwen te plaatsen op weinig draagkrachtige of onstabiele bodems.

Wat is houtskeletbouw

Houtskeletbouw is een bouwmethode waarbij de draagconstructie (het houten geraamte van de woning) bestaat uit houten stijlen en balken. De ruimte tussen de stijlen wordt opgevuld met isolatiemateriaal.

Deze energiezuinige methode is de bouwmanier van de toekomst. In een mum van tijd wordt een houtskeletbouw opgetrokken als basis voor een duurzame woning. Stuk voor stuk zijn het unieke realisaties, uiterst geschikt voor nieuwbouw, renovatie en aanbouw. Elke constructie kan uit hout worden gemaakt: klassieke woningen, villa’s, moderne gebouwen, halfopen of open bebouwing, …

Waarom houtskeletbouw?

Een houtskeletbouwwoning biedt enorm veel voordelen op het gebied van budget, energiezuinigheid, veiligheid, milieu en zoveel meer:

  • Snel: geen droogtijd, lichte constructie, de woning is snel afgewerkt.
  • Budgetvriendelijk: besparen op zware funderingen, gebruik van lokale houtsoorten.
  • Ecologisch: milieuvriendelijke materialen, weinig bouwafval.
  • Energiezuinig: optimale isolatie, ook op het gebied van geluid. De natuurlijke, dense materialen zorgen voor een goede akoestiek.
  • Gezond: door de vochtregulerende eigenschappen van het hout.
  • Modulair: je hebt snel een extra verdieping of aanbouw.
  • Veilig: zeer goede score op brandveiligheid (90 minuten stabiel of vlamdicht). Biologische materialen zijn ook niet giftig, waardoor minder snel brandende druppels worden gevormd.

Benieuwd naar hoe wij te werk gaan? Ontdek een verwezenlijking bij Ecobouwers of contacteer ons vrijblijvend voor meer info.